12-10-2010

Familieverhalenlounge

Staat u voor de voorbereidingen van een familiefeest/familiereunie? Dan is een Familieverhalenlounge misschien een leuk idee.  Iedereen heeft in de familie wel een of meerdere familieleden die via hun verhalen het verleden weer tot leven brengen. Verhalen die niet alleen veel vertellen over het leven van het betreffende familielid zelf maar vaak ook veel informatie bevatten over de familiebanden en/of familiegeschiedenis. Vaak beseffen we ons niet van welk belang familiebanden kunnen zijn en vinden we in onze drukke maatschappij onvoldoende tijd om deze verhalen en herinneringen te delen met al onze dierbaren

Een Familieverhalenlounge de naam zegt het al, draait om proeven in de breedste zin van het woord. Proeven van hapjes, proeven van drankjes, proeven van elkaar en elkaars verhalen. Familieleden kunnen in een intieme sfeer ‘proeven’ van elkaars verhalen en zich laten inspireren door elkaars ervaringen. Onder leiding van verhalendeskundige Yvette Kopijn kunnen familieleden in een intieme sfeer ‘proeven’ van elkaars verhalen en zich laten inspireren door elkaars ervaringen.

Natuurlijk kunt u dit ook zelf organiseren met uw familie. Bedenk bv. met een aantal familieleden een aantal leuke gebeurtenissen in de familie, zoek hier foto's en voorwerpen bij en maak hier een spel of kleine tentoonstelling van. Creeer een ontspannen setting tijdens het feest en wijs twee familieleden aan die goed als gespreksleider kunnen optreden. Of nodig een ouder familielid die goed kan vertellen uit om iets te vertellen over het verleden. Ook leuk voor de kleinkinderen om verhalen van vroeger te horen. Zorg wel voor kindervermaak.

Op allerlei manieren te combineren bv. met een high tea of een wijnproeverij.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten