28-08-2010

Kinderkookfeest

Het is weer bijna zover; een van uw kinderen is over een paar weken jarig. Zij of hij wordt 5 jaar en wil het liefst alle kinderen uit de klas en de buurt uitnodigen. U heeft bedacht dat het dit jaar wel leuk is om een kookfeestje te geven. U twijfelt alleen nog of u het feestje moet uitbesteden of  het zelf zult organiseren.

Misschien kunnen deze tips u helpen de knoop door te hakken.....

Erg leuk voor kleuters is CUPCAKES bakken en versieren. Op verschillende websites vind je recepten om cupcakes te bakken. Kijk bv. hier. Eerste recept werkt zeker goed.

Lamineer de recepten en een aantal afbeeldingen van de cupcakes die jullie gaan bakken.

Kijk eventueel voor aansprekende attributen (cupcakes vormpjes, doosjes om de cupcakes mee naar huis te nemen, een etagere, etc.) op deze website

Verdeel de groep kinderen in een paar groepjes en ga aan de slag. Laat de kinderen helpen de juiste hoeveelheden beslag te maken en mixen met de mixer. Geef de kinderen, zodra het beslag klaar is, allemaal 2-4 cakevormpjes die ze mogen vullen. Na het vullen van de vormpjes kunnen de cakejes in de oven. Terwijl de cakejes in de oven staan is het bijvoorbeeld leuk om de kinderen schortjes met behulp van textielstiften te laten versieren.

Als de cupcakes klaar zijn en een beetje afgekoeld, kunnen ze versierd worden (met icing en strooisel)


 Elk kind mag haar eigen cakejes versieren en na afloop mag iedereen een cakeje opeten. Alle kinderen krijgen bovendien aan het einde een koksdiploma/oorkonde mee naar huis. Ook mogen ze hun versierde schortjes en cupcakes mee naar huis nemen.

En wil je helemaal geinspireerd raken kijk dan op deze blog.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten