19-08-2010

Feest met beperkt budget organiseren?

Wilt u een spetterend en origineel feest organiseren en heeft u meer tijd dan geld en vindt u het bovendien erg leuk om aan te pakken....... Zoek dan naar een zaaltje (met redelijke zaalhuur) waar u zelf de bar kunt bedienen, eigen catering mag regelen en de zaal zonder al te veel beperkingen mag aankleden. Of informeer eens bij sportkantines of studentenverenigingen of u daar gebruik kunt maken van de ruimte voor een feestje. Vaak zijn ze blij met de extra omzet en zijn de prijsjes van drankjes nog leuk geprijst.

Zet vrienden en familieleden in om de bar te 'bemannen'. Maak een duidelijk schema zodat iedereen weet wanneer hij/zij aan de beurt is. Probeer mensen die een aardig glaasje kunnen drinken in het begin van de avond in te plannen. Informeer hoe lang van tevoren je de zaal in kunt om de boel mooi aan te kleden. En vraag of er een ruimte is om hapjes/eten te maken/op te warmen.

Let op dat er voldoende werkruimte is in de keuken. En zorg voor meerdere magnetrons/oventjes als sprake is van een wat groter gezelschap. Anders gaat het opwarmen van de hapjes wel erg langzaam. Kijk ook goed naar de koelingsmogelijkheden en denk aan voldoende ijsblokjes (zelf te maken of te bestellen) als je zelf de bar bedient.

Een feest mooi aankleden kan op verschillende manieren, een zaal in een of twee kleuren aankleden geeft altijd al een bijzondere sfeer. Heliumballonnen zijn altijd een succes, heel veel kleine glazen potjes gevuld met bloemen, eenvoudige witte tafelkleden met rozenblaadjes etc etc.

U kunt een geweldig feest geven op deze manier, zorg wel voor een overzichtelijk draaiboek dat u ook tijdig naar alle mensen stuurt die zullen helpen zodat u niet maar ook zij niet voor verasssingen komen te staan op de feestdag!!!!

2 opmerkingen:

  1. Handige tips! Zeker om onnodige verrassingen te voorkomen. Wanneer u ook het feest een gedeelte buiten geeft, let dan goed op het weerbericht

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Inderdaad goede tips! Ziet er goed verzorgd uit! Verder mijn complimenten voor het blog.

    BeantwoordenVerwijderen